Dobroty z grilu

Kuchári zo Žilinského zväzu kuchárov a cukrárov vyskúšali grilovať placky a fašírky. Vyskúšajte aj Vy.

Porcie

6 porcií

Príprava:

90 minút

Vhodné ako:

obed/večera

Fašírky

  • 750g hovädzieho výrezu
  • 750g bravčového pleca
  • 70g cesnaku
  • 15g mletej papriky
  • 10g chilli papriky
  • 80g bielej cibule
  • rozmarín
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • čierne korenie

Mäso zomelieme a ocutíme na jemno nakrájanou cibuľou a cesnakom, koreninami a bylinkami. Vypracujeme hladkú zmes. Zo zmesi urobte bochník, silno párkrát hoďte na dosku a vytvarujte fašírky. Pečte ich na grile do zhnednutia.

Zemiakové placky

  • 1,5kg zemiakov typu B
  • rasca
  • soľ
  • majorán
  • cesnak
  • šalotka
  • 120g pohankovej múky
  • 3 vajíčka

Zemiaky ošúpeme a najemno nakrájame. Pridáme na vajcia, koreniny a múku. Vypracujeme cesto. Pečieme do zlatista na bravčovej masti. Podávame s dipom.

Dip

  • 500g créme fraiche alebo kyslej smotany
  • 150g jarnej cibuľky
  • 50 g pažítky
  • 80g cesnaku
  • citrónová šťava
  • soľ

Pažítku a jarnú cibuľku nasekáme na jemno. Pridáme do smotany. Ochutíme pretlačeným cesnakom, soľou a citrónovou šťavou.