Piknikova Ponuka

Bôby fino de aroma /Kolumbia/

     drtené bôby – nibsy               karamelizované nibsy v panele               obaľované bôby               100% kakaový prášok                 100%  čokoláda

„Porcelánové“ kakao z Peru /najvzácnejšia odroda kakaa/

         bôby pražené                  bôby nepražené                 nibsy                       100% čokoládu                        80% čokoládu                     kakaové maslo

 

KTO SME

V Kakaw Co+ si vyberáme, dovážame, distribuujeme a predávame výnimočné kolumbijské kakao fino de aroma plné čarovného kakaového masla a antioxidantov. Okrem Kolumbie máme v našom portfóliu kakao a kakaové produkty aj z plantáží v Ekvádore a Peru. Základnými princípmi našej činnosti sú adekvátne pracovné podmienky pestovateľov a súčasne zabezpečenie vysokej kvality produktov pre našich uvedomelých zákazníkov.

Pre Kakaw Co+ je základom ponúknuť nutrične bohaté, zdravé a bezpečné produkty pre našich zákazníkov. Kontrolujeme kvalitu produktov a chceme vedieť všetko o ich pôvode. Sme inšpirovaní a očarení lokálnymi latinskoamerickými komunitami, či už indiánskymi alebo zmiešanými, pretože každá z nich má krásne príbehy s úžasnou dávkou histórie a ich unikátnej kultúry. Našou snahou je priniesť okrem kvalitných produktov aj dychberúce príbehy priamo od kakaových pestovateľov k našim zákazníkom. Propagujeme tzv. sociálne podnikanie a sme sociálne ladená spoločnosť so sídlom v Bratislave. Našim hlavným cieľom je poskytnúť vysoko-kvalitné inkluzívne produkty, ktoré ľudí predovšetkým spájajú.

KAKAO – JEDLO BOHOV

Neviete si predstaviť svoj život bez čokolády? Máte šťastie, že ste sa nenarodili pred 16. storočím. Do tej doby čokoláda existovala len v Strednej Amerike, najmä na území dnešného Mexika. Miestne kultúry sa naučili pripravovať kakaové bôby tým, že ich pomleli a zmiešali s kukuričnou múkou a čili papričkami, aby z nich vytvorili horký pikatný spenený nápoj, teda niečo, čo si my dnes nedokážeme úplne predstaviť.

Mezoameričania verili, že kakao bolo nebeské jedlo darované ľuďom opereným hadom znázorňujúcim miestneho Boha, ktorého Aztékovia nazývali Quetzalcoatl a Mayovia pre zmenu Kukulkán. Aztékovia používali kakao ako platobnú menu, píjavali ho počas svojich kráľovských hodov, dávali ho svojim vojakom za víťazstvá v bitkách a používali ho v rituáloch. Skrátka verili, že kakaovník je vzácny strom, ktorý im prináša posvätné plody.

História kakaa a čokolády sa v Európe začala písať od 15. storočia. V roku 1519, španielsky dobyvateľ Hernán Cortés sa ešte pred dobytím aztéckej ríše stretol v ich hlavnom meste Tenochtitlán s aztéckym panovníkom Montezumom. Ten mu predstavil ich horúcu povzbudzujúci nápoj pod názvom xocolatl, čo v aztéčtine znamená ovocie a voda. Čokoláda vyšľahaná do lahodnej peny zachutila Cortésovi natoľko, že ju doniesol aj na starý kontinent do Španielska. Kakao sa od tých čias stávalo u nás čoraz viac populárnejším a nemohlo chýbať v žiadnej aristokratickej domácnosti. Španieli v ňom objavili afrodiziakum, začali ho používať na lekárske účely, dokonca osladením pomocou medu, cukru alebo vanilky sa kakao spoločne s čokoládou stalo vychytenou pochúťkou na španielskom kráľovskom dvore.

V súčasnosti si bez neho život ani nevieme predstaviť. Kakao a z neho vyrobený kakaový prášok sú svojim pôvodom a procesom výroby také vzácne, že sa o nich začalo vravieť ako o čiernom zlate. Proces prípravy tohto módného horúceho nápoja je časovo veľmi náročný a okrem toho si vyžaduje veľa úsilia, znalostí, obetavosti a takisto vhodných podmienok, ktoré sa na svete nachádzajú len okolo rovníka, aj to len v niektorých jeho častiach. Keď si teda nabudúce budete otvárať vašu čokoládu alebo zalievať vaše ranné kakawco, na chvíľku sa zastavte a zamyslite, aké máme my všetci obrovské šťastie, že práve takýto kvalitný produkt je v dnešnom svete pre nás už tak ľahko dostupný.

NAŠE PRODUKTY

KOLUMBIA

Ponúkame vám kakaové bôby a ich kombinácie (klasické bôby, bôby obalené v chrumkavej poleve, drvené bôby a aj tie obalené v kakaovom prášku a karamelizované v šťave cukrovej trstiny, ktorá sa nazývy panela), 100% kakaový prášok a originál 100% čokoládu priamo z tých najlepších kakavých plantáží z Kolumbie. Táto krajina je pre kakao ako stvorená, preto sa v mnohých jej oblastiach nachádzajú kakaové plantáže. Kolumbijčania nedajú na kakao dopustiť, a práve preto ho pestujú s veľkou láskou, vďačnosťou a srdcom.

PERU

Pokiaľ ide o kakao, Peru sa drží tesne za Kolumbiou. Takisto máme v ponuke kakaové bôby a ich kombinácie (klasické bôby, raw nepražené bôby, drvené bôby), kakaové maslo s rôznymi spôsobmi jeho využitia a originál čokoládu, či už 80% alebo 100%. Všetky produkty sú priamo z peruánskych kakaových plantáží, konkrétne z ich severozápadnej provincie Piura, ktorá je typická a zároveň vzácna výskytom najvzácnejšieho kakaa na svete – porcelánového kakaa. Po ochutnaní si túto magickú chuť okamžite zamilujete, pretože to je niečo naozaj výnimočné.