Monika pôsobí ako výživová poradkyňa, inštruktorka jógy, terapeutka a sprievodkyňa ženských seminárov. K zdravej strave ju dostali vlastné zdravotné problémy v období, keď jej lekári nevedeli pomôcť. Uvedomuje si nevyhnutnosť celostného prístupu k výžive a k zdraviu a tak pristupuje aj k svojim klientom. Pri práci využíva nadobudnuté vedomosti z čínskej medicíny, zo štúdia na americkej univerzite Cornell Univerzity, či zo študia rôznych výživových smerov, ako je makrobiotika, surová strava, stravovanie podľa krvných skupín, paleo výživa či iné. Všetky svoje vedomosti dnes odovzdáva ďalej. Prednáša, robí vlastné semináre a kurzy, publikuje články do rôznych časopisov, no hlavne pomáha jednotlivcom nájsť ich cestu k zdraviu a šťastiu.

Zdravie a Choroby máme na tanieri

Napriek veľkému boomu zdravej stravy ľudia výživu stále veľmi podceňujú. Rýchle občerstvenie a mikrovlnka nahradili domácu varenú stravu, výživové doplnky zase prirodzené zdroje vitamínov a minerálov vo fazuli či mrkve. Vyvážená zdravá strava môže byť liečivom – dokáže zvrátiť množstvo zdravotných ťažkostí, predchádzať civilizačným ochoreniam či zmierniť symptómy už vzniknutých chorôb. Naopak strava, v ktorej potraviny nahradili otraviny, nás môže aj zabiť. Čomu sa treba vyhnúť a čo treba naopak do jedálnička pridať, aby sme si naše telo udržali čo najdlhšie zdravé? Na ktoré výživové smery si treba dať pozor? Aké sú najväčšie mýty v stravovaní, ktorým sme uverili? Príďte si vypočuť prednášku a opýtať sa na všetko, čo vás o strave zaujíma a v čom máte zmätok.