Baklažánové lodičky
Porcie
4 porcie
Príprava:
60 minút
Vhodné ako:
obed/večera
Čo budeme potrebovať / POSTUP
- 4 baklažány
- 4 veľké cibule
- 1 hrnček oliv.oleja
- 4 paradajky
- hrsť nakrájanej petržlenovej vňaťky
- 2 – 3 lyžice nastrúhaného syru
- 250 g syru feta
- 3 vajcia
- soľ
- korenie
Baklažány umyjeme, rozrežeme na polovicu a vydlabeme. Vydlabané polovičky nasolíme a necháme chvíľu postáť.
Na jemno nasekanú cibuľu osmáhneme na oleji, pridáme nakrájané paradajky na kocky, nakrájanú dužinu z baklažánov, vňaťku a dusíme tak dlho kým sa neodparí šťava z paradajok. Odstavíme a za stáleho miešania primiešame nastrúhaný syr a vajíčka.
Zmesou naplníme nasolené „lodičky“ a na vrch položíme plátky fety. Zapekáme v rúre na 180 stupňov cca pol hodinu.
Servírujeme so zemiakmi alebo každý podľa chuti.
Dobrú chuť!
Najnovšie komentáre