Baklažánové lodičky

Porcie

4 porcie

Príprava:

60 minút

Vhodné ako:

obed/večera

Čo budeme potrebovať / POSTUP

 

  • 4 baklažány
  • 4 veľké cibule
  • 1 hrnček oliv.oleja
  • 4 paradajky
  • hrsť nakrájanej petržlenovej vňaťky
  • 2 – 3 lyžice nastrúhaného syru
  • 250 g syru feta
  • 3 vajcia
  • soľ
  • korenie

Baklažány umyjeme, rozrežeme na polovicu a vydlabeme. Vydlabané polovičky nasolíme a necháme chvíľu postáť. 

Na jemno nasekanú cibuľu osmáhneme na oleji, pridáme nakrájané paradajky na kocky, nakrájanú dužinu z baklažánov, vňaťku a dusíme tak dlho kým sa neodparí šťava z paradajok. Odstavíme a za stáleho miešania primiešame nastrúhaný syr a vajíčka.

Zmesou naplníme nasolené „lodičky“ a na vrch položíme plátky fety. Zapekáme v rúre na 180 stupňov cca pol hodinu. 

Servírujeme so zemiakmi alebo každý podľa chuti.

Dobrú chuť!