Spring rolls s pepitkami
Svieži letný recept z kuchyne kuchárov Bonduelle.
Porcie
20 ks
Vhodné ako:
obed/večera
Zeleninové pepitky
- 250g pepitok z červenej šošovice a mrkvy
- 150g klíčky z fazule mungo
- 150 g mrkva na slížičky Bonduelle
- 1ks mango
- 1ks uhorka
- 20 ks ryžového papiera
- šalát
- 5 lyžíc omáčky Hoisin
- mäta
Pepitky varíme v slanej vode cca 8 minút. Následne ich prepláchneme studenou vodou. Zmiešame s omáčkou Hoisin a necháme odležať. Mango a uhorku nakrájame na prúžky, pridáme mrkvu. Ryžový papier namočíme do studenej vody. Rozprestrieme si ryžový papier a kladieme naň dve lyžičky pepitiek, prúžky manga, šalátu, mrkvy, uhorky, mungo fazuľku a pár lístkov mäty. Zabalíme.
Omáčka
- 200 ml červené víno
- 3lyžice medu
- 3lyžice sezamového oleja
- šťava z limetky
- chilli
- lyžica sezamu
Zmiešame všetky ingrediencie a dochutíme chilli.
Najnovšie komentáre