Spring rolls s pepitkami

Svieži letný recept z kuchyne kuchárov Bonduelle.

Porcie

20 ks

Vhodné ako:

obed/večera

Zeleninové pepitky

  • 250g pepitok z červenej šošovice a mrkvy
  • 150g klíčky z fazule mungo
  • 150 g mrkva na slížičky Bonduelle
  • 1ks mango
  • 1ks uhorka
  • 20 ks ryžového papiera
  • šalát
  • 5 lyžíc omáčky Hoisin
  • mäta

Pepitky varíme v slanej vode cca 8 minút.      Následne ich prepláchneme studenou vodou. Zmiešame s omáčkou Hoisin a necháme odležať. Mango a uhorku nakrájame na prúžky, pridáme mrkvu.                                                                    Ryžový papier namočíme do studenej vody. Rozprestrieme si ryžový papier a kladieme naň dve lyžičky pepitiek, prúžky manga, šalátu, mrkvy, uhorky, mungo fazuľku a pár lístkov mäty. Zabalíme.

Omáčka

  • 200 ml červené víno
  • 3lyžice medu
  • 3lyžice sezamového oleja
  • šťava z limetky
  • chilli
  • lyžica sezamu

Zmiešame všetky ingrediencie a dochutíme chilli.