Šrekove palacinky s morčacím mäsom
Je sezóna medvedieho cesnaku a ja ho mám plnú chladiacu zásuvku. Jednu nedeľu sme sa vybrali s rodinou na taký malý piknik a zbierali spolu s deťmi o dušu. Receptov je kade tade neúrekom, ale je si vždy vymyslím niečo, čo mi aktuálne prebehne hlavou. Mojim chlapcom chutilo, verím, že bude aj vám 🙂
Porcie
6 porcií
Príprava:
90 minút
Vhodné ako:
obed/večera
Palacinky
- 600g kefíru alebo mlieka
- 220g hladkej celozrnnej múky
- veľkú hrsť medvedieho cesnaku
- 2 vajcia
- štipka soli
- trochu parmezánu
Najskôr vo výkonnom mixéri rozmixujeme kefír, vajíčka a cesnak, potom pridáme múku. Podľa konzistencie cesta môžeme pridať navyše, nemôže byť príliš riedke. Primiešame soľ a parmezán. Palacinky robíme tak, ako sme bežne zvyknutí.
Mäso
- morčacie prsia
- Tamari omáčka
- červené víno
- zmes korenín podľa chuti
Mäso si nakrájame na kocky a podusíme na olivovom oleji, pridáme koreniny podľa chuti. Ja som dala dosť kurkumy a špeciálnu zmes francúzskeho korenia, kde má prevahu šalotka. Pridáme trochu tamari omáčky a následne asi dcl. červeného vína, ktoré pomaly redukujeme. Na záver pridáme trochu vody a dusíme do úplného zmäknutia mäsa.
Dip
- 250g bryndze
- 500g kyslej smotany
- medvedí cesnak podľa chuti
Cesnak si nakrájame a poriadne s bryndzou a smotanou premiešame.
K takto pripravenému kompletnému tanieru si môžeme ešte pripraviť šalát zo surovej zeleniny. Dobrú chuť.
Saša Štullerová
Najnovšie komentáre