Šrekove palacinky s morčacím mäsom

Je sezóna medvedieho cesnaku a ja ho mám plnú chladiacu zásuvku. Jednu nedeľu sme sa vybrali s rodinou na taký malý piknik a zbierali spolu s deťmi o dušu. Receptov je kade tade neúrekom, ale je si vždy vymyslím niečo, čo mi aktuálne prebehne hlavou. Mojim chlapcom chutilo, verím, že bude aj vám 🙂

Porcie

6 porcií

Príprava:

90 minút

Vhodné ako:

obed/večera

Palacinky

  • 600g kefíru alebo mlieka
  • 220g hladkej celozrnnej múky
  • veľkú hrsť medvedieho cesnaku
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • trochu parmezánu

Najskôr vo výkonnom mixéri rozmixujeme kefír, vajíčka a cesnak, potom pridáme múku. Podľa konzistencie cesta môžeme pridať navyše, nemôže byť príliš riedke. Primiešame soľ a parmezán. Palacinky robíme tak, ako sme bežne zvyknutí.

Mäso

  • morčacie prsia
  • Tamari omáčka
  • červené víno
  • zmes korenín podľa chuti

Mäso si nakrájame na kocky a podusíme na olivovom oleji, pridáme koreniny podľa chuti. Ja som dala dosť kurkumy a špeciálnu zmes francúzskeho korenia, kde má prevahu šalotka. Pridáme trochu tamari omáčky a následne asi dcl. červeného vína, ktoré pomaly redukujeme. Na záver pridáme trochu vody a dusíme do úplného zmäknutia mäsa.

Dip

  • 250g bryndze
  • 500g kyslej smotany
  • medvedí cesnak podľa chuti

Cesnak si nakrájame a poriadne s bryndzou a smotanou premiešame.

K takto pripravenému kompletnému tanieru si môžeme ešte pripraviť šalát zo surovej zeleniny. Dobrú chuť.

Saša Štullerová