Blog
Tu, na našom blogu si nájdete všeličo možné týkajúce sa jedla a iných spoločenských tém. Od receptov, ktoré sa varili na Pikniku až po zaujímavosti lokálnych surovín, spoločensky rezonujúce témy nevynímajúc.
Príjemné čítanie.
Zapekaný baklažán alebo baklažánové lodičky
Baklažánové lodičkyPorcie 4 porciePríprava: 60 minút Vhodné ako: obed/večera Čo budeme potrebovať / POSTUP 4 baklažány 4 veľké cibule 1 hrnček oliv.oleja 4 paradajky hrsť nakrájanej petržlenovej vňaťky 2 - 3 lyžice nastrúhaného syru 250 g syru feta 3 vajcia soľ...
Spring rolls s pepitkami
Spring rolls s pepitkami Svieži letný recept z kuchyne kuchárov Bonduelle. Porcie 20 ks Vhodné ako: obed/večera Zeleninové pepitky 250g pepitok z červenej šošovice a mrkvy 150g klíčky z fazule mungo 150 g mrkva na slížičky Bonduelle 1ks mango 1ks uhorka 20 ks ryžového...
Daniel Hrivňák, drsný šéfkuchár s iskrou v oku.
Dana Hrivňáka mnohí poznajú predovšetkým z rannej televíznej šou, kde už nejaký ten čas pôsobí ako kuchár, aktuálne vo dvojici s kolegyňou Mimi. Je jedným z najmladších, ak nie vôbec najmladší executive chefov na Slovensku. Podľa jeho slov si vždy išiel za svojim a vo...
Šrekove palacinky s morčacím mäsom
Šrekove palacinky s morčacím mäsom Je sezóna medvedieho cesnaku a ja ho mám plnú chladiacu zásuvku. Jednu nedeľu sme sa vybrali s rodinou na taký malý piknik a zbierali spolu s deťmi o dušu. Receptov je kade tade neúrekom, ale je si vždy vymyslím niečo, čo mi aktuálne...
Trendy v udržateľnosti 2019
Každý z vás už určite počul o udržateľnosti (po anglicky sustainability, pozn. autora). Oháňajú saňou obchody a značky po celom svete, korporácie i malí domáci výrobcovia. Ale čo to vlastne je ...
Etiópia na vlastnej koži
Najsilnejším zážitkom na nejednej ceste za etiópskou kávou bola podľa mladého Žilinčana jej tradičná príprava. Na starosti ju totiž majú výlučne ženy a praktizuje sa najmä pri špeciálnych príležitostiach. Ako dnes s odstupom času priznáva, káva mu zmenila život. Stala...
Špeciality na grile
Dobroty z griluKuchári zo Žilinského zväzu kuchárov a cukrárov vyskúšali grilovať placky a fašírky. Vyskúšajte aj Vy.Porcie 6 porciíPríprava: 90 minútVhodné ako: obed/večera Fašírky 750g hovädzieho výrezu 750g bravčového pleca 70g cesnaku 15g mletej papriky 10g chilli...
Cviklové placky
Cviklové placky s quinoou, preliate pažítkovým dipom Reštaurácia Marína pre Vás na prvom ročníku Pikniku pripravila okrem iných aj takúto zdravú dobrotu. Lebo aj zdravé môže byť chutné. A veru bolo... Porcie 10 placiek Príprava: 60 minút Vhodné ako: obed/večera Čo...
Včielka Maja smoothie
Včielka Maja smoothie Na letný piknik je smoothie jeden z najosviežujúcejších nápojov aké si môžete predstaviť. Použite ovocie, zeleninu, čo len vás napadne. Študenti Hotelovej akadémie v Žiline ich pre piknik pár namixovali a jeden aj recept prezradili. Počet...