Dobroty z grilu
Kuchári zo Žilinského zväzu kuchárov a cukrárov vyskúšali grilovať placky a fašírky. Vyskúšajte aj Vy.
Porcie
6 porcií
Príprava:
90 minút
Vhodné ako:
obed/večera
Fašírky
- 750g hovädzieho výrezu
- 750g bravčového pleca
- 70g cesnaku
- 15g mletej papriky
- 10g chilli papriky
- 80g bielej cibule
- rozmarín
- petržlenová vňať
- soľ
- čierne korenie
Mäso zomelieme a ocutíme na jemno nakrájanou cibuľou a cesnakom, koreninami a bylinkami. Vypracujeme hladkú zmes. Zo zmesi urobte bochník, silno párkrát hoďte na dosku a vytvarujte fašírky. Pečte ich na grile do zhnednutia.
Zemiakové placky
- 1,5kg zemiakov typu B
- rasca
- soľ
- majorán
- cesnak
- šalotka
- 120g pohankovej múky
- 3 vajíčka
Zemiaky ošúpeme a najemno nakrájame. Pridáme na vajcia, koreniny a múku. Vypracujeme cesto. Pečieme do zlatista na bravčovej masti. Podávame s dipom.
Dip
- 500g créme fraiche alebo kyslej smotany
- 150g jarnej cibuľky
- 50 g pažítky
- 80g cesnaku
- citrónová šťava
- soľ
Pažítku a jarnú cibuľku nasekáme na jemno. Pridáme do smotany. Ochutíme pretlačeným cesnakom, soľou a citrónovou šťavou.
Najnovšie komentáre